معرفی دوره آموزش تکنسین داروخانه
در گذشته داشتن سواد نسخه خوانی برای کار در داروخانه ها کفایت می کرد، اما امروزه داروخانه ها نیاز به تکنسین داروخانه دارند کسی که علاوه بر شناخت تکنیک های خواندن نسخه های دستی، مهارتهای کاربردی دیگری نیز داشته باشد. مجتمع فنی و مهندسی خانه مهارت، با بیش از 12 سال تجربه ارزشمند آموزشی دوره پربار تکسین داروخانه را برای متقاضیان بازار کار، علاقه مندان به رشته های پزشکی و پیراپزشکی و عموم مردم جهت استفاده های شخصی، برگزار می کند.
در دوره تکنسین داروخانه چه مطالبی فرا می گیرید:
شناخت داروها؛
اصلی ترین سرفصل آموزشی این دوره، شناخت داروها هستند. داروخانه ها مملو از داروهایی هستند که پزشکان عموماً نامهای اختصاری آنها را در نسخه های دستی می نویسند. درنتیجه یک تکنسین ماهر می بایست بتواند با توجه به مشخصات بیمار، جنسیت، بیماری و… اقلام دارویی که در نسخه نوشته شده را به درستی تشخیص بدهد. خواندن صحیح نسخه توسط تکسین داروخانه یکی از مهمترین وظایف وی در داروخانه است که درصورت کوتاهی یا اشتباه ممکن است عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. از این رو در دوره های آموزشی مجتمع آموزشی خانه مهارت، از ابتدا تا انتهای دوره اغلب داروها بارها و بارها در کلاس معرفی شده و تمرین می گردند.
نسخه خوانی دستی؛
دومین مهارت کاربردی و مهمی که یک تکنسین داروخانه می بایست در آن تسلط بالایی داشته باشد،شناخت تکنینک های خواندن نسخه های دستی بیماران است. عموماً پزشکان از اسامی تجاری داروها استفاده و به صورت اختصاری می نویسند. یک تکنسین داروخانه ماهر می بایست علاوه بر شناخت و تسلط کافی بر داروها، بر روی تکنیک های نسخه نویسی پزشکان نیز تسلط داشته باشد. در مجتمع فنی و مهندسی خانه مهارت، کارآموزان از جلسات ابتدایی تا آخرین جلسات می بایست همزمان با شناخت داروها، نسخه خوانی را نیز تمرین کنند بدین صورت که مدرس پیش از پایان کلاس، تعدادی نسخه با توجه به موضع درس داده شده، در اختیار کارآموزان قرار می دهد که می بایست کارآموزان اقلام دارویی آنرا بخوانند.
نسخه خوانی نرم افزاری(نسخه الکترونیک)
توسعه سیستم های درمانی طی سالهای اخیر، بیشتر پزشکان را مجبور به ثبت نسخه بیماران در سامانه های الکترونیک بیمه های تامین اجتماعی و سایر بیمه ها می کند. اما با توجه به پیشرفتهای اخیر هنوز هم برخی از بیماران از جمله بیماران دارای بیمه های تکمیلی، بیمارانی که داروهای خود را از مراکز غیر دولتی تحویل می گیرند و برخی از پزشکان به دلایل وجود برخی مشکلات هنوز هم نسخه های دستی می نویسند. با این وجود یک تکنسین داروخانه می بایست در کار با سامانه های مرتبط با نسخه الکترونیک مهارت کافی داشته باشد. در مجتمع آموزشی خانه مهارت، کارآموزان به صورت مستقیم پس از اتمام دو سرفصل آموزشی قبل، جهت کار با نسخه خوانی الکترونیک، با استفاده از سیستم یک داروخانه دارای جواز کسب و فعال، نسخه خوانی الکترونیک را آموزش می بینند.بدین ترتیب کارآموزان خانه مهارت در کار با سامانه های نسخه های الکترونیک نیازی به دوره آموزشی در محیط کار ندارند و مستقیماً می توانند از این مهارت خود در محیط کار خود استفاده نمایند.
قیمت زنی دستی:
چهارمین وظیفه اصلی یک تکنسین داروخانه، ثبت نرم افزار و قیمت زنی دستی یا الکترونیک نسخه ها است. برخلاف تصور عامه مردم قیمت داروها، مانند سایر اقلام موجود در بازار نیست که یک قیمت مصرف کننده داشته باشد و بیماران همان را پرداخت کنند. نسخه ها در ابتدا به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
- الف) نسخه های تحت پوشش شرکتهای بیمه ای هستند
- ب) نسخه هایی که تحت پوشش شرکتهای بیمه ای نیستند.
گروه دوم نسخه های غیر بیمه ای تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار نمی گیرند و تمامی هزینه خرید دارو برعهده بیماران است. اما گروه اول، با توجه به نوع قراردادی که داروخانه با کارگزاران بیمه ای دارد متغیر است بدین ترتیب بخشی از هزینه دارو توسط بیمه و مابقی توسط بیمار پرداخت می گردد. کارآموزان دوره تکنسین داروخانه، در آموزشگاه خانه مهارت، به صورت تخصصی قیمت زنی دستی را آموزش می بینند به طوری که جهت شرکت در فرصت های استخدامی بتوانند از ین مهارت خود به نحو احسن استفاده نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید